„Zrównoważony rozwój obszarów wiejskich przez żywność wysokiej jakości z naciskiem na produkt lokalny” – zaproszenie na wydarzenia
Konferencji pt. „Sieciowanie Sprzedaży Produktów Regionalnych”, która ma na celu zintegrowanie samych indywidualnych producentów, „grup producentów” zarówno tych formalnych jak i nie formalnych i wymianę doświadczeń (21 VII 2018 roku)
Warsztacie pt. „Jem Zdrowe Produkty Regionalne”, który ma na celu przybliżenie uczestnikom dobrych praktyk wykorzystania żywności wysokiej jakości w codziennych praktykach żywieniowych,
Imprezie plenerowej „Święto Produktu Lokalnego” ma na celu ukazanie bogactwa w zakresie tzw „żywności wysokiej jakości” tradycji i walorów kulturowych związanych z jej wytwarzaniem lokalnie na mała skale w małych rodzinnych gospodarstwach rolnych współgrających z otoczeniem i środowiskiem naturalnym. „Święto Produktu Lokalnego” połączone z warsztatem pn. „Jem Zdrowe Produkty Regionalne”, będzie towarzyszyć Pogórzańskiemu Jarmarkowi Artystów i Rękodzielników – imprezie promującej tradycje rękodzielnicze i produkty lokalne, która odbywa się co roku w Ciężkowicach.
Udział w Konferencji oraz w warsztacie jak też w imprezie plenerowej w postaci wystawcy jest możliwy po wcześniejszym przesłaniu kompletnego formularza zgłoszeniowego i po zakwalifikowaniu uczestnictwa na podstawie kolejności zgłoszeń. Warsztat i impreza jest ponad to bezpłatna i ogólnodostępna dla wszystkich zainteresowanych tą tematyką w postaci odwiedzających.
Więcej na: http://ksow.pl/news/entry/13496-zrownowazony-rozwoj-obszarow-wiejskich-pr.html
RCIT.421.163/18