Najlepsze produkty Ziemi Tarnowskiej wybrane

4 września 2013 , Tagi: Tarnowianin

W kategorii „produkt turystyczny-agroturystka” I miejsce zajęło gospodarstwo agroturystyczne „Chatka Włóczykija”, a wyróżnienie otrzymało gospodarstwo agroturystyczne „Gajówka Jamna”. W kategorii „produkt żywnościowy – danie regionalne” zwyciężyły „Kluski Kudłate” Grażyny Chmiel, a wyróżnienie otrzymały „Strząska Siedliszowska” Koła Gospodyń „U Tatara” oraz „Siuśbak” Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Rzędzińskiej.

W kategorii „produkt żywnościowy – produkt regionalny” przyznane zostały dwa pierwsze miejsca – dla: „Gomółki kowalowskiej” Jolanty i Mariusza Kramarczyków oraz „Ciasta Fasolowego” Lokalnej Grupy Działania „Dunajec-Biała”. W ostatniej kategorii „produkt żywnościowy – napój regionalny” wygrała „Czarna kawa zbożowa” Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Rzędzińskiej, a wyróżniony został „Syrop z kwiatów czarnego bzu” Jolanty i Mariusza Kramarczyków.

Komisja Konkursu na „Najlepszy Produkt Ziemi Tarnowskiej 2013” pracowała w składzie: Przewodniczący Komisji Mirosław Banach – Wicestarosta Tarnowski, Jacek Hudyma – członek Zarządu Powiatu Tarnowskiego, Józef Lazarowicz – członek Zarządu Powiatu Tarnowskiego, Alina Bagińska – przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego, Marcin Pałach – przedstawiciel Małopolskiej Organizacji Turystycznej, Eugeniusz Tadel – przedstawiciel Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego, Jan Czaja – przedstawiciel Tarnowskiej Organizacji Turystycznej.

Tarnowianin.com, 08-08-2013, http://www.tarnowianin.com/6633_najlepsze_produkty_ziemi_tarnowskiej_wybrane.html

RCIT: 062-178/13

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej