IV Wielkie Tarnowskie Dionizje

15 października 2015 , Tagi: miastoiludzie.pl

Wieczór zapowiada się pysznie. Szef kuchni skomponował menu kuszące śródziemnomorskimi smakami i aromatami. Podane będzie ravioli z krewetkami i boczkiem, makrela marynowana w mandarynkach z knedlem chlebowym, polędwiczka wieprzowa w zielonej panierce z puree z pieczonego batata oraz palacinka z konfiturą z figi i sosem karmelowo-orzechowym. Do dań perfekcyjnie dobrane wina, które zaprezentuje i o których opowie specjalnie zaproszony sommelier. Będą to: slawońskie: Syrah, Cabernet Sauvignon i Riesling, a z Baranji Pinot Noir i biały kupaż Kalazic Batina.

Z kolei w piątek, pojutrze, w Hotelu Krzyskim odbędą się warsztaty kulinarne połączone z degustacją wina. Poprowadzi je Wojciech Giebuta, szef działu kulinaria w magazynie „Czas Wina”.

A w przyszłym tygodniu w czwartek wina i kuchnia hiszpańska w restauracji w Hotelu Krzyskim. Z kolei dzień później w piątek Wina i Lody w Tatrzańskiej, czyli kolacja z winami kanadyjskimi w roli głównej.

Pełny program Dionizji na stronie www.tarnowskiedionizje.pl

 

http://miastoiludzie.pl/2015/10/14/iv-wielkie-tarnowskie-dionizje-2/

 

RCIT.421-275/15

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej