Dania z winem marki EnoTarnowskie trafią do menu lokalnych restauracji
Szefowie kuchni kilku restauracji z Tarnowa i okolic przygotowali szereg wyśmienitych dań z winem marki EnoTarnowskie, które wkrótce trafią do kart menu lokali zaangażowanych w przedsięwzięcie Tarnowskiej Organizacji Turystycznej. Projektowi towarzyszyła profesjonalna sesja zdjęciowa, której efekty będzie można zobaczyć m.in. w mediach społecznościowych.
Szefowie kuchni kilku lokalnych restauracji opracowali przepisy na dania z winem marki EnoTarnowskie. Wśród nich są zarówno potrawy typowo polskie, jak też np. inspirowane kuchnią śródziemnomorską. Imponująca i apetyczna jest również deska stworzona w głównej mierze z produktów pochodzących od lokalnych producentów, czyli z serów od Baby Jagły, pieczywa od Bochny Bachny oraz warzyw, np. buraczka ćwikłowego z ekologicznego gospodarstwa rolnego Jana Czai. Dania wkrótce trafią do menu restauracji, które uczestniczą w projekcie, a wyłonione zostały poprzez otwarty nabór. Są to: Bistro Przepis, Restauracja „U Jana”, Restauracja Różana Batorego 19, Restauracja Cristalino Kuchnia i Wino, Restauracja Belle Epoque, Restauracja Mozaika’75 oraz Restauracja Powiśle.
Więcej: Dania z winem marki EnoTarnowskie trafią do menu lokalnych restauracji – tarnow.net.pl