Odmrożenie w hotelach. „Jedyna otwarta restauracja hotelowa w Polsce”. Patent na granicy prawa

4 maja 2020 , Tagi: gastronomia , hotelarstwo , koronawirus

Skoro w hotelu może się stołować jedynie zameldowany gość, co bardzo ogranicza liczbę potencjalnych klientów, to dlaczego w pakiecie z obiadem nie oferować dwugodzinnego meldunku? – pomyśleli właściciele hotelu w Jaśle. Teraz chwalą się, że są jedyną otwartą restauracją hotelową w kraju.

W poniedziałek 4 maja rozpoczął się drugi etap odmrażania gospodarki. . Możemy robić zakupy w sklepach wielkopowierzchniowych i rezerwować noclegi w hotelach.

Obwarowane jest to jednak tak wieloma ograniczeniami, że trudno powiedzieć, czy klienci będą ochoczo chodzić do sklepów czy planować wyjazdy już w pierwszej połowie maja. Gdy dodać do tego jeszcze naturalny strach przez zarażeniem, wnioski są smutne – przedsiębiorcy pewnie nieprędko zaczną odbijać sobie straty.

Tym, co zniechęci wielu turystów do wyjazdów co najmniej do czasu wprowadzenia trzeciego etapu odmrażania (wtedy mają ruszyć restauracje), są ograniczenia w działalności restauracji hotelowych i zupełny brak możliwości zjedzenia „na mieście”.

Osoba, która pojedzie na urlop, ryzykuje więc, że przez cały dzień będzie musiała jeść co najwyżej kanapki – lub kupować jedzenie na wynos, bo dopiero po powrocie do hotelu, będzie mogła złożyć zamówienie na jakieś jedzenie.

Cały artykuł na: https://finanse.wp.pl/odmrozenie-w-hotelach-jedyna-otwarta-restauracja-hotelowa-w-polsce-patent-na-granicy-prawa-6506826510047361a

 

 

 

 

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej