Czy można stosować zamienniki w restauracji?

18 marca 2014 , Tagi: gastronomia

Czy bekon i boczek to to samo? Czy podając w menu nazwę „feta” można użyć innego rodzaju sera? Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów rozpatrywał odwołanie właściciela jednej z pizzerii, na którego Inspekcja Handlowa nałożyła karę za umieszczenie w menu fety jako składnika jednej z pizz, podczas gdy w rzeczywistości był dodawany ser sałatkowo-kanapkowy polskiej produkcji. Inną rzeczą, za którą Inspekcja nałożyła karę na przedsiębiorcę było umieszczenie w menu słowa „bekon”, podczas gdy znajdował się w niej boczek.

Więcej na: http://www.tur-info.pl/p/ak_id,30548,,urzad_ochrony_konkurencji_i_konsumentow,feta,bekon,boczek,inspekcja_handlowa.html

Tur Info, 17-03-2014, http://www.tur-info.pl/p/ak_id,30548,,urzad_ochrony_konkurencji_i_konsumentow,feta,bekon,boczek,inspekcja_handlowa.html

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej