Smacznie w Tarnowie

10 listopada 2016 , Tagi: wiadomosciturystyczne.pl

Stowarzyszenie Grupa Odrolnika wraz z Tarnowskim Centrum Informacji byli organizatorami study-press w ramach prezentacji kompleksowej oferty turystyki kulinarnej, w przygotowanie której zaangażowani są rolnicy. Dziennikarze zwiedzili Winnicę Zadora w Szczepanowicach, wzięli udział w warsztatach kulinarnych w Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej, próbowali lokalnych produktów, jak równie zwiedzali Tarnów i okolice. Wprowadzenie do oferty turystycznej Małopolski wyjazdów kulinarnych to odpowiedź na rosnące zainteresowanie turystyką kulinarną w Polsce. – Turyści pragną bezpośredniej degustacji żywności w miejscowości jej powstania czy poznawania regionu poprzez stare oryginalne receptury. Chcieliśmy pokazać, że takie możliwości są dosłownie na wyciągnięcie ręki – wyjaśnia Jan Czaja z Grupy Odrolnika. – Dla Tarnowskiego Centrum Informacji była to okazja do przedstawienia spójnej oferty miasta, z którego można robić krótkie wypady w niezwykłe miejsc wokół, będące obowiązkowym punktem programu turystów – dodaje Urszula Augustyn z TCI.

Wiadomości Turystyczne, nr 21 (363), 1-15 listopada 2016 r, str. 21, http://www.wiadomosciturystyczne.pl/    

RCIT.421-349  

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej