Pleśnieński Bachus & Święto Owoców i Produktów Pszczelich już 22 lipca!

12 lipca 2018 , Tagi: tarnow.net.pl

To przedsięwzięcia, które doskonale wpisały się w kalendarz lipcowych wydarzeń w regionie, gromadząc co roku rzesze miłośników tradycyjnych regionalnych potraw i produktów.

Obchody święta rozpoczną się o godzinie 14.00. Gościem specjalnym Pleśnieńskiego Bachusa będzie Charles Daigneault, uczestnik programu MasterChef, który swoją pasją do gotowania potrafi zarazić każdego. W programie przewidziano pokazy kulinarne, pokazy sommelierskie, warsztaty winiarskie oraz prezentacje oferty enoturystycznej regionu aż 10 lokalnych winnic, połączone z degustacją win.

Jako gwiazda wieczoru w ramach Święta Owoców i Produktów Pszczelich wystąpi na scenie popularny zespół ENEJ, zdobywca wielu prestiżowych nagród na festiwalach i galach muzycznych.

Nie zabraknie charakterystycznych dla Święta występów scenicznych. Zobaczymy m.in. grupę folkową „Lachersi”, zespół ludowy „Watra”, „New Chapter Band”, chór gminny „Cantando” oraz Orkiestrę Dętą Szczepanowice. Wieczorną zabawę taneczną poprowadzi ekipa grupy „Factors”.

Wzorem lat ubiegłych uczestników imprezy, swoim smakiem, aromatem i wystrojem, kusić będą stoiska z lokalnymi produktami i przysmakami, tradycyjną, zdrową i ekologiczną żywnością, wypiekami, nalewkami, miodem i lokalnym winem. Nie zabraknie także atrakcji dla dzieci i młodzieży, specjalnie dla najmłodszych przygotowano bezpłatne dmuchane zjeżdżalnie oraz trampoliny. Zapraszamy do spędzenia niedzielnego popołudnia w Pleśnej, skorzystania z oferowanych atrakcji, a przede wszystkim do skosztowania zdrowych, smacznych, regionalnych produktów, wysokiej jakości. W tym roku na pewno warto być w Pleśnej – czekać na Was będzie rekordowa ilość stoisk – będzie ich ponad 80!

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego.

Więcej na: http://www.tarnow.net.pl/articles/s/i/239356#Ple%C5%9Bnie%C5%84ski-Bachus-&-%C5%9Awi%C4%99to-Owoc%C3%B3w-i-Produkt%C3%B3w-Pszczelich-ju%C5%BC-22-lipca

RCIT.421-156/18

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej