Zapraszamy na prawdopodobnie najlepsze flaczki w Małopolsce!

27 czerwca 2014 , Tagi: kulinaria

Prawdopodobnie najlepsze flaczki w Małopolsce zjecie w niedzielę na półfinale Małopolskiego Festiwalu Smaku w Tarnowie. Skosztujecie również żurku stryszawskiego i chrzanówki lanckorońskiej. Potrawy ugotują znani blogerzy na bazie produktów lokalnych z Małopolski. Do garnka trafią mięsa i wędliny z zakładu przetwórczego Gaworów z Podstolic, ekologiczny nabiał i jaja z gospodarstwa Gawłów z Woli Batorskiej i ekologiczne warzywa z gospodarstwa Bugajów z Chełmu. Zakwasu żytniego na żurek dostarczy mistrzyni chleba z Tarnawy Dolnej – Monika Kadela.

W niedzielę na tarnowskim rynku spotkacie uczestników projektu Produkt Lokalny Małopolska:

– Piekarnia „u Dańca” z Łomnej

– Gospodarstwo ekologiczne Jan Czaja, Janowice

– Firma „MAGI” z Trzciany

– Lokalna Grupa Działania Dunajec – Biała, Zakliczyn

– PPHU „ECOBAMA”

– Gospodarstwo Pasieczne „Beskidzka Barć”

– Gawor Produkcja Wędlin, Jakość i Tradycja

– Koło Gospodyń Wiejskich „u Tatara”

Zapraszamy!

 

Więcej informacji na: http://www.produktlokalny.pl/pl/blog/aktualnosci/2014/06/26/zapraszamy-na-najlepsze-flaki-w-malopolsce

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej