Zapraszamy na prawdopodobnie najlepsze flaczki w Małopolsce!
Prawdopodobnie najlepsze flaczki w Małopolsce zjecie w niedzielę na półfinale Małopolskiego Festiwalu Smaku w Tarnowie. Skosztujecie również żurku stryszawskiego i chrzanówki lanckorońskiej. Potrawy ugotują znani blogerzy na bazie produktów lokalnych z Małopolski. Do garnka trafią mięsa i wędliny z zakładu przetwórczego Gaworów z Podstolic, ekologiczny nabiał i jaja z gospodarstwa Gawłów z Woli Batorskiej i ekologiczne warzywa z gospodarstwa Bugajów z Chełmu. Zakwasu żytniego na żurek dostarczy mistrzyni chleba z Tarnawy Dolnej – Monika Kadela.
W niedzielę na tarnowskim rynku spotkacie uczestników projektu Produkt Lokalny Małopolska:
– Piekarnia „u Dańca” z Łomnej
– Gospodarstwo ekologiczne Jan Czaja, Janowice
– Firma „MAGI” z Trzciany
– Lokalna Grupa Działania Dunajec – Biała, Zakliczyn
– PPHU „ECOBAMA”
– Gospodarstwo Pasieczne „Beskidzka Barć”
– Gawor Produkcja Wędlin, Jakość i Tradycja
– Koło Gospodyń Wiejskich „u Tatara”
Zapraszamy!
Więcej informacji na: http://www.produktlokalny.pl/pl/blog/aktualnosci/2014/06/26/zapraszamy-na-najlepsze-flaki-w-malopolsce